Artikel: winnaar 2016 vertelt...

'Je organisatie krijgt een geweldige boost als een ander zegt dat je de beste bent' 

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) gaat als hulpverlenerorganisaties nuchter om met het dagelijkse werk. Ons motto is "We zijn er altijd!" en dat is ook zo: mensen kunnen 7 dagen per week en 365 dagen per jaar in alle situaties waarin acute hulp nodig is op ons rekenen. En daar zijn we rete goed in. Hulpverlenen zit in onze genen. In die dagelijkse gang van zaken vergeet je bijna dat dat bijzonder is. 

De Verkiezing tot Beste Overheidsorganisatie heeft dat ingrijpend veranderd. Ik weet dat de ruim 2.200 medewerkers van de VRR goed zijn en bij incidenten een stap naar voren doen als anderen dat niet doen. Maar je organisatie krijgt een geweldige boost als een ander zegt dat je de beste bent. 

Een aantal jaren terug hebben we een kanteling gemaakt. Van de ‘traditioneel’ georganiseerde organisatie die veelal intern gericht was, naar een organisatie die burgernabij wordt georganiseerd. Waar verantwoordelijkheden lager in de organisatie worden gelegd en waar ruimte is voor innovatie en ideeën uit het veld. Er ontstond een leidende coalitie met mensen die de ruimte pakten die ze kregen. Maar er was ook met een grote groep sceptici. “Eerst zien en dan pas geloven dat het beter wordt”.

Er ‘gebeurt’ al iets met je op het moment dat je je organisatie kandidaat stelt voor een prijs als deze. Je gaat met andere ogen naar je eigen organisatie kijken. Een kritische blik: maken we waar wat we zeggen? Dat gevoel neemt toe wanneer je te horen krijgt dat je bij de laatste twintig genomineerden hoort. Laat staan als je bij de laatste drie zit! Dan kan het eigenlijk al niet meer stuk. Zelfs de grootste criticaster gaat er in geloven.

Ik zag een schwung ontstaan. Het was een erkenning voor de mensen van het eerste uur. Ja…er is nog veel mis maar er gaat ook ontzettend veel goed. Laten we vooral ook eens naar dat laatste kijken.

En als je dan winnaar blijkt te zijn dan …

Deelnemen is een mooie gelegenheid om heel bewust naar jezelf te kijken. Dat begint eigenlijk al met het opstellen van het deelnamedocument. Durven we hardop te zeggen: we zijn eigenlijk best goed bezig! Misschien zijn we wel de beste?! Gaandeweg neemt dat gevoel van zelfbewustzijn verder toe. Het genomineerd worden, maakt dat je er op wordt aangesproken door anderen. Het leidt tot spontane gesprekjes (met anderen, maar ook onder elkaar) over de ambities van je organisatie. Je gaat op een andere manier naar jezelf en je organisatie kijken. Kritisch, maar ook met toenemend zelfrespect. 

Dat proces piekt wanneer je bij de laatste drie blijkt te horen. En dat komt tot een feestelijke uitbarsting als je dan uiteindelijk wordt verkozen!

In de wereld van de veiligheidsregio’s is de ‘gunfactor’ niet zo hoog. Maar als je wordt verkozen tot Beste Overheidsorganisatie is het wel een erkenning voor alle veiligheidsorganisaties en het fantastische werk dat hier wordt gedaan.

We zijn er trots op dat we ‘de beste’ zijn. Dat het is geen reden om achterover te zitten, integendeel. Het is een aansporing om de weg die we zijn ingeslagen vast te houden en te verbeteren.

Die trots delen we ook met onze omgeving. Het ‘winnaar-logo’ hebben we opgenomen in de adresgegevens op onze e-mails en op ons briefpapier. Hetzelfde logo, in perspex gegoten, pronkt bij de ingang van al onze gebouwen.

2016 was voor de VRR een bijzonder mooi jaar. We vierden ons tienjarig bestaan. En de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2016 was de kers op de verjaardagstaart.

De medewerkers van de VRR zijn ambassadeurs van de organisatie. Een prijs als deze stimuleert om dit voort te zetten en uiteindelijk is de burger op straat daarmee de grote winnaar.

 

Arjen Littooij, Algemeen directeur VRR